Hur tar du bäst hand om ditt kashmir-plagg?

Kashmir är ett fint, lyxigt ullmaterial som kommer från kashmirgeten. Genom att ta hand om ditt plagg och behandla det med omsorg kommer det att hålla sig fint längre.

Så här gör du:

Efter du använt ditt plagg är det bra att vädra det innan du förvarar det liggande i garderoben.

Vi rekommenderar att du antingen tvättar ditt plagg för hand eller i 30°C i tvättmaskinens ylleprogram. Om du väljer att köra plagget i tvättmaskin, använd då en tvättpåse och ett skonsamt ylletvättmedel (dessa brukar finnas att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker). Låt sedan plagget plantorka tills det är helt torrt.

Karakteristiskt för kashmirmaterial är att det noppar sig efter en tids användning. Detta är ett resultat av plagget används, och inte ett tecken på sämre kvalitet.
När plagget blir noppigt tar du bort nopporna med hjälp av en noppkam. Detta gör du enklast genom att lägga plagget plant och sträcka ut den med ena handen och med andra handen drar du sedan kammen över plagget för att ta bort nopporna. Eftersom noppkammen är vass är det viktigt att inte trycka den för hårt mot plagget, utan bara dra den snabbt och lätt över plagget.

Dessa skötselråd gäller både för dina plagg i 100% kashmir såväl som dina plagg i blandning av silke och kashmir.

När du handlar cardigans, pullovers, ponchos och sjalar skickar vi självklart med en noppkam utan extra kostnad!